Om os

Medarbejderne i Solrød Bio arbejder helt frivilligt og ganske ulønnet. P.t. er vi ca. 50 forskellige mennesker, som har det rart sammen,
og som arbejder ihærdigt på at give vores kunder en rigtig god filmoplevelse, når de besøger os.

Vi er opdelt i forskellige grupper, så nogle tager sig af operatøropgaven (viser filmene),
andre sælger slik i kiosken eller kontrollerer billetter ved indgangen til salen – og atter andre sælger billetter.

Det begyndte ved en tilfældighed

Solrød Bio, der ejes af Solrød Kommune, blev etableret som biograf samtidig med åbningen af Munkekærskolen i 1977 og har fungeret som biograf lige siden.
 

I 1992 opsagde den tidligere forpagter af biografen sin aftale med Solrød Kommune, og for at sikre en videre drift af biografen meldte Munkekærskolens Forældreforening sig som en slags forpagter, hvis ingen andre havde mod på at gå i lag med opgaven. Det var der ikke, så i maj måned 1992 overtog Munkekærskolens Forældreforening driften af biografen i tæt samarbejde med Munkekærskolen.
 

Forældreforeningen stablede et biografkoncept på benene, og via lokalpressen indkaldtes til et opstartsmøde for interesserede i projektet. Og heldigvis kom der mellem 20 og 30 filmglade mennesker til mødet – fortsættelse af Solrød Bio blev en realitet, og en egentlig Solrød Bio-gruppe blev dannet.
 

Et par år senere i 1995 dannede Solrød Bio-gruppen foreningen ”Solrød Bio’s Venner”, som fik overdraget driften af biografen – fortsat i et tæt samarbejde med Munkekærskolen, som har biografen i skoletiden og bruger den både til film og teater.
 

Intentionerne med biografen har fra starten været at drive en lokalbiograf, hvor også mindre børn trygt kan komme og se film. Der skal vises film for både børn, unge og voksne – film på et rimeligt kunstnerisk niveau, uden rå vold og porno. Derudover har der fra begyndelsen været store ønsker om også at bruge biografen på andre måder – og dette har resulteret i forskellige, spændende arrangementer.
 

Vi prøver at gøre Solrød Bio til et spændende og rart sted at komme og bruger derfor også hele vort overskud til at forbedre biografen. Der er blevet råd til nogle store investeringer, så som installering af Dolby stereo-surround-lydanlæg, nyt lærred, en renovering af slikkiosken – og senest har vi fået elektronisk billetsystem. Vi syntes selv, at vi har fået en dejlig biograf og kan også se, at vores besøgstal stiger støt og roligt.

Den daglige drift

Uden for skoletiden er vi omkring 50 frivillige, ulønnede biografglade personer i Solrød Bio. Vi viser film 5-6 gange om ugen (3 af dem er om søndagen), og indimellem har vi en del specialarrangementer. Ved hver forestilling er der 1 operatør, 1 regnskabsperson og 2 kioskpersonaler til stede.
 

Udover det daglige arbejde i biografen er der mange forskellige opgaver, der skal løses. Derfor er der på tværs af arbejdsfunktioner nedsat forskellige grupper, f.eks. en filmgruppe, en adm. gruppe, en kioskgruppe og en distributionsgruppe. Derudover er der forskellige ad hoc grupper omkring specialarrangementer i biografen.